Slovenskí volejbalisti zdolali Japonsko 3:0

03.06.2017 Celý región

Poprad 2. júna (TASR) - Slovenskí volejbalisti zvíťazili vo svojom piatkovom prvom zápase B-skupiny II. divízie Svetovej ligy nad Japonskom 3:0. Domáci reprezentanti sa v Poprad aréne predviedli koncentrovaným výkonom a do turnaja vstúpili cenným víťazstvom.

Slováci odohrajú ďalší zápas v sobotu od 18.00 h proti Austrálčanom, Japonci nastúpia v rovnaký deň od 15.00 h proti Portugalcom.
Svetová liga volejbalistov, B-skupina II. divízie, piatok:
 
Slovensko - Japonsko 3:0 (20, 20, 25)
83 minút, rozhodovali: Pierobón (Arg.), Ivanov (Bul.), 1500 divákov

Slovensko: Bencz, Kohút, Ondrovič, Paták, Chrtiansky, Zaťko, libero Kubš (Kriško, Palgut, Lux)

Japonsko: Fukatsu, Dekita, Yanagida, Yamada, Ri, Asano, liberá Ide a Tsuruda (Ishikawa, Suzuki, Fujii, Jamauči, Otake)

Slováci sa po vyrovnanom úvode dostali do hernej pohody. Od stavu 3:3 ušli súperovi na 8:4 po úspešnom bloku. Štvorbodový náskok postupne zvýšili a zásluhou úspešného smeču Chrtianskeho sa dostali do vedenia 21:14. Japonci ešte zdramatizovali záver prvého setu, keď využili viacero chýb súpera, ale koncovka patrila domácim. Smeč Patáka ukončil prvý set, ktorý Slováci získali na 20.

Japonci vstúpili do druhého setu koncentrovane, robili menej chýb, ale slovenský tím pokračoval v zodpovednom výkone. Domáci reprezentanti sa od stavu 8:8 ujali vedenia, ktoré už súper nedokázal stiahnuť. Za stavu 19:17 zakončil jednu z najkrajších výmen zápasu smečom Bencz a jeho tím vyhral aj ďalší set rozdielom piatich bodov.

Úvod tretieho patril japonským hráčom. Tí boli odvážnejší na sieti a výrazne zlepšili aj príjem. Slováci sa dostali do stavu 6:5, ale odpor súpera nezlomili ani pri 13:12. V dramatickom dejstve viedli Japonci 25:24, ale slovenský tím dokázal skóre otočiť a prvý zápas vyhral bez straty setu.

Povedali po zápase
Andrej Kravárik, tréner SR: "Naše víťazstvo je zaslúžené. Chlapci od začiatku dodržiavali taktické pokyny. Odzrkadlilo sa to aj na výsledku. Naše víťazstvo je o to cennejšie, že sme zvládli koncovku tretieho setu, v ktorom mali Japonci dva setbally."

Emanuel Kohút, blokár a kapitán SR: "Spravili sme tri body, takže veľká spokojnosť. Zvládli sme to v troch setoch, takže sme ušetrili sily do ďalšieho zápasu. Japonci mali v strede niekoľko dvojmetrových hráčov a boli veľmi húževnatí. Kazili veľmi málo a bojovali do poslednej lopty. Sme veľmi radi, že sme to takto zvládli."

Filip Palgut, nahrávač SR: "Japonci predviedli podobný štýl hry ako v predchádzajúcom vzájomnom zápase. Náš výkon bol dobrý a musíme naň nadviazať aj v ďalšom priebehu turnaja."

ďalší výsledok:
Austrália - Portugalsko 3:2 (-21, 20, 18, -22, 18)

zostávajúci program turnaja B-skupiny II. divízie:
sobota 3. júna:
15.00 Japonsko - Portugalsko
18.00 Slovensko - Austrália

nedeľa 4. júna:
15.00 Austrália - Japonsko
18.00 Slovensko - Portugalsko
 

Vyberte región